Novosti

Naslovnica / Novosti / Odrzana-konferencija-buducnost-prava-na-rad-koja-je-uloga-socijalne-ekonomije

ODRŽANA KONFERENCIJA "BUDUĆNOST PRAVA NA RAD: KOJA JE ULOGA SOCIJALNE EKONOMIJE?"

Objavljeno:10.05.2022
 Bb 8831

Konferenciju naziva ‘The Future of the Right to Work: What role for the Social Economy?’ (Budućnost prava na rad: Kakva je uloga socijalne ekonomije?) organizirali su EASPD (Europsko udruženje pružatelja usluga za osobe s invaliditetom), OSVIT (Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske) i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Konferencija je okupila ključne domaće i međunarodne dionike - stručnjake, institucije, socijalne poduzetnike i druge - kako bi istražili ulogu socijalne ekonomije u unapređenju tržišta rada, kao i identificirali kako ostvariti njen maksimalni učinak.

CPRZ je bio jedan od partnera u organizaciji ove međunarodne konferencije i, uz Udrugu OSVIT, jedan od glavnih inicijatora za njeno održavanje. Rad CPRZ-a predstavila je rukovoditeljica stručne službe za profesionalnu rehabilitaciju Mija Matić na panelu „Profesionalna rehabilitacija – Započnimo s radom! Dva primjera profesionalne rehabilitacije“.

Izvještaj sa konferencije možete pročitati na IN-PORTALU na poveznici u nastavku: https://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/25487/easpd-konferencija-buducnost-prava-na-rad-i-drustvene-ekonomije