Novosti

Naslovnica / Novosti / Projekt-a-gdje-si-ti-reaktivacija-i-reintegracija-neaktivnih-mladih-u-neet-statusu

Projekt "A GDJE SI TI? Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu"

Objavljeno:01.12.2021
Logo Projekt A Gdje Si Ti

CPRZ je sudjelovao na radionici prijenosa znanja u sklopu projekta "A gdje si ti? Reaktivacija i reintegracija nekativnih mladih u NEET statusu".

Nositelj projekta je CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija, uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb, Hrvatska mreža za beskućnike, Hrvatski Crveni križ–Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula.

Ciljevi projekta su:

1.Opći cilj projekta je omogućiti pristup i aktivno sudjelovanje na tržištu rada neaktivnim NEET mladim osobama s područja Grada Zagreba i Istarske županije.

2.Projektom će neaktivnim mladima u NEET statusu biti osnažene meke te transverzalne vještine kao važan zalog za pokretanje procesa reaktivacije i reintegracije korisničke skupine.

3.Također, osigurat će se informiranost korisničke skupine o tržištu rada te će se neaktivne mlade u NEET statusu uključiti u verificirane programe obrazovanja odraslih sukladno njihovim interesima, kompetencijama te dosadašnjem obrazovanju.

Aktivnosti projekta “A gdje si ti? Reaktivacija i reintegracija marginaliziranih mladih u NEET statusu“ povezane su s Garancijom za mlade, aktivnostima Lokalnog partnerstva i politikama za aktivno uključivanje u tržište rada marginaliziranih skupina na svim razinama.

Projektom će se dodatno utjecati na osvještavanje dionika o potrebama ciljne skupine, ali i senzibiliziranje javnosti o ovom problemu.

Više o samom projektu pročitajte na: www.neet.hr